Undersøkelsen kartlegger forutsetninger og rammebetingelser for studentenes læring. Hovedformålet er å belyse psykososiale forhold og hvordan disse påvirker studiesituasjonen og hverdagen for øvrig.
Rapporten er tilgjengelig for alle og kan lastes ned på
studenthelse.no
Hva gjør vi?
SiØ ønsker å bidra til at ensomhet og psykiske plager hos studentene går ned. For å få til dette jobber vi med å få på plass både forebyggende og rehabiliterende tiltak:
- Samtaleterapi - Vi har engasjert en psykiatrisk sykepleier med videreutdanning i familieterapi. Du kan bestille time til samtaleterapi og med studentrådgiver på våre nettsider.
- Morgenprat – Mange synes det er krevende å organisere dagene sine. Det kan også være utfordrende å holde motivasjonen oppe. Vi tilbyr derfor en rask telefonprat med studentrådgiver om morgenen for å hjelpe deg med å starte dagen. Bestill morgenprat her.
- Walk & Talk - Tur og samtale med studentrådgiver. Perfekt kombinasjon for å lufte tankene. Bestill time her.
- Psykologordning - Vi er i prosess for å få ansatt en egen psykologstilling for studenter i samarbeid med Fredrikstad kommune og helsestasjon for ungdom. Straks denne stillingen er på plass vil det komme mer informasjon på våre nettsider. Vi jobber også for å få på plass en tilsvarende stilling i Halden.
- Gratis utetrening - Vi tilbyr gratis utetrening for alle studenter med personlig trener Nina Tomter. Ønsker du å bli med? Det er bare å møte opp! Se tider i aktivitetskalenderen vår. Nina tilbyr også kostholdsveiledning.
- Studentkompiser - Vi legger til rette for aktivitet ved å ansette studentkompiser og studentkoordinatorer. Les mer om stillingene her – det er fortsatt mulig å søke.
- Superfadderordning - Vi lønner superfaddere som skal bidra til trivsel for studentene ved HiØ blant annet gjennom sosiale lavterskeltilbud. Dette skjer gjennom fadderordningen, i samarbeid med studentsamfunnene og SiØ.
- Trivselsfond - Vi deler ut midler til sosiale lavterskeltilbud arrangert av og for studenter. Les mer om ordningen og søk midler her
Vi jobber kontinuerlig med å få på plass flere aktuelle tilbud. Flere tilbud vil tilbys så snart det er mulig å legge til rette for dette i forhold til smittevernsregler. Følg med på våre hjemmesider og vår aktivitetskalender. Send oss veldig gjerne et forslag dersom du har en god ide!
Noen tips til hva du kan gjøre selv!
- Trenger du noen å snakke med? Ikke nøl med å bestille en time med en studentrådgiver. Vi har korte ventetider. Du kan bestille time her.
- Del positive erfaringer eller opplevelser. Å dele positive erfaringer eller opplevelser med andre kan ha en positiv virkning på følelsen av ensomhet.
- Engasjer deg. Bli med i eller start et lag eller en forening.
- Bo sammen med andre studenter i et kollektiv. SiØ Tilbyr flere ulike typer kollektiv ved begge campus – se alle våre botilbud her.
- Hold deg fysisk aktiv. Fysisk aktivitet fremmer god helse, gir bedre humør og søvn, mer energi og reduserer stress.
- Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, god søvn og godt humør.
- Pass på å sove nok. Søvn er viktig for at kroppen og hjernen skal fungere godt. Du finner gode råd for bedre søvn hos Helsenorge
- Følg med i aktivitetskalenderen og bli med på det som skjer!