Informasjon i forbindelse med koronaviruset i SiØ Bolig

 

SiØ Bolig følger situasjonen tett og følger de råd og anbefalinger som gis fra Folkehelseinstituttet. Vi vurderer fortløpende nye tiltak etter hvert som situasjonen endrer seg. Informasjonen på denne siden vil oppdateres fortløpende.
 

Vi ber alle beboere som blir satt i isolasjon om å kontakte SiØs sentralbord på 696 08 400 eller epost siost@hiof.no slik at vi får oversikt over eventuelle tilfeller av koronasmitte i studentboligene.
 
Karantene og isolasjon når man deler fellesarealer 
De som deler felleskjøkken og/eller bad med noen som er i karantene kan leve som normalt og følge informasjon fra utdanningsinstitusjonen og eventuelt arbeidsgiver. Følg likevel med på din generelle helsetilstand, spesifikt feber og luftveissymptomer.
Dersom du deler fellesarealer med en eller flere som er i isolasjon som følge av bekreftet koronavirusinfeksjon, regnes du som nærkontakt og skal ha hjemmekarantene i 10 dager etter at du sist hadde kontakt med personen som er smittet. Du skal også i karantene hvis du har vært i utlandet de siste 10 dagene.

 
To eksempler som illustrerer dette:
Person X bor sammen med person Y. Person Y tester positiv og settes i isolasjon. Person X må da i karantene.
Person Y har karantene. Person X har ikke karantene og kan «leve som vanlig». Dersom Y får symptomer, kan personene være smittet og må da isoleres. Det betyr at person X skal ha karantene.
 
Forskjellen på karantene og isolasjon
Karantene betyr at du kan gå ut av studentboligen din, men det anbefales at du unngår nærkontakt med andre. Det innebærer å:
  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser og offentlig transport
  • unngå steder der man lett kommer nær andre
Isolering betyr at du skal holde deg hjemme. I samråd med din fastlege vil det vurderes hvem som kan hjelpe deg med nødvendige funksjoner som innkjøp og klesvask.
For deg som bor i studentbolig og deler fellesarealer med andre betyr dette at du må holde deg på rommet ditt. Du skal begrense besøk på felleskjøkken og fellesbad til det som er høyst nødvendig.
 
 
Tiltak for deg som deler fellesområder med andre
  • Følg råd for håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og måltider.
  • Pass på å ha noe mat inne i boligen din og lag enkle måltider der for å redusere besøk på felleskjøkkenet.
  • Dersom du må benytte felleskjøkkenet, vær nøye med å rengjøre overflater og andre steder du er i kontakt med.
  • Dersom du ikke har eget bad og må benytte fellesbad, er det viktig at du bruker din egen såpe og ditt eget håndkle etter at du har vasket hendene.
  • Vær nøye med hyppig rengjøring av fellesarealer som kjøkken og bad. Vask overflater som baderomsservant, toalett, dørhåndtak og kjøkkenbenk. Du kan benytte vanlige vaskemidler til dette.

Mistanke om smitte
Dersom du mistenker at du kan være smittet eller er alvorlig syk, ta kontakt med din lokale legevakt på telefon 116 117, for øyeblikkelig hjelp ring 113. For andre helserelaterte henvendelser kan du ringe din fastlege. Ikke ring legevakten for generelle spørsmål i forbindelse med koronaviruset
Halden kommunes informasjonstelefon for koronavirus er 488 85 200
Fredrikstad kommunes informasjonstelefon for koronavirus er 693 81 108

For mer informasjon om hjemmekarantene og hjemmeisolasjon, se Folkehelseinstituttet sine nettsider  eller ring deres informasjonstelefon på 815 55 015 .