Jubileumslogo
Adrian Winje
12/30
Adrian Winje
«Det er viktig å undre seg og lete etter en sannhet»
 
På tur i skogen utenfor studiested Halden har grunnskolelærerstudenten Adrian Winje en tydelig oppfordring: «Still spørsmål og vær nysgjerrig!»
Selv er han opptatt av å søke etter sannheten om seg selv, om sin karriere og om verden. Han kaller det en grunnholdning til livet. Mange kan tenke at dette er store og alvorlige spørsmål. Kanskje for store og alvorlige. Men Adrian forteller at det egentlig ikke handler om annet enn å undre seg over hvordan ting fungerer og henger sammen. Ikke overraskende er Adrian veldig glad i diskusjoner, å lære mer og å undervise. Han fremhever spesielt kommunikasjonen med unge, nysgjerrige elever som stiller så mange spørsmål og undrer seg. Og han tror at studenter i alle aldre har mye å lære av disse unge elevene.
 
Før Adrian flyttet til Østfold og ble lærerstudent for to år siden, studerte han blant annet psykologi i hjembyen Tromsø. Han forteller at han trives veldig godt i Halden. Også mindre byer har mye å by på for studenter, mener han. Og hvis man ikke finner det man leter etter, kan man kanskje starte noe eller undersøke om det finnes noe i nabobyene? Selv er han nå engasjert i oppstarten av et basketball-lag for studenter i Halden. Og han var med i en teatergruppe på St.Croix-huset i Fredrikstad i fjor.
 
TILBAKE

#SIØ