Jubileumslogo
Andreas Harnes
17/30
Andreas Harnes
«Ta et semester eller to i utlandet!»

Fredrikstad-gutten Andreas Harnes studerer BA i informatikk i Halden. Han er en engasjert student. Er for tiden leder av studentrådet ved Avd IT, jobber som studentassistent og jobber også på Helpdesk og Makerspace. Alt sammen oppgaver og utfordringer som Andreas trives godt med og som han opplever som lærerike og spennende. Men når vi ber ham gi et råd til andre studenter, er han krystallklar. Det mest lærerike, spennende og uforglemmelige han har opplevd i årene som student var semesteret i California. 

Andreas forteller at mulighetene for utveksling har vært et tema siden han startet på studiet. Lærere og andre anbefaler at studentene skal reise ut. Men selv tenkte han ikke så mye på det. Før han og en kompis nærmest på impuls bestemte seg for å søke. Og det angrer han ikke på! Andreas forteller at han har gått på skole «hele livet» og alltid bodd i Østfold. Å reise ut, til et annet land, en annen kultur, mange nye mennesker og et helt annet skolemiljø var spennende, morsomt og enormt lærerik. Andreas sier at lærte mye om verden utenfor Østfold, men også om seg selv og hva som er viktig for ham. Det er mye engelsk litteratur på IT-studiene. Det var derfor ikke store språklige utfordringer. Og etter noen uker i USA begynte han å tenke på engelsk. Så han behersker nok språket bedre nå enn før, mener Andreas, som fremhever det som en ekstrabonus ved å dra på utveksling. Men selv tenker han at det viktigste er at han nå er mer bevisst på hvor godt han har det her i Norge. Han syntes det var deilig å komme tilbake og se seg om hjemme med litt andre øyne. Nå setter han pris på mye han tidligere tok for gitt.

Når vi spør om han har planer om å reise ut og ta en Master, forteller Andreas at planen er å søke jobber når BA-studiet er fullført. «Men man vet aldri hva som kan skje. Kanskje jeg handler på impuls igjen?», smiler han og gjentar oppfordringen: «Ta et semester eller to i utlandet!»
 
TILBAKE

#SIØ