Jubileumslogo
Kjersti Eggen Lægereid
13/30
Kjersti Eggen Lægereid
«Bli med på sosiale arrangementer og meld deg som frivillig!»
 
Mange studenter i Halden har garantert sett den blide barnehagelærerstudenten Kjersti Eggen Lægreid i «vrimle». Og mange har også snakket med henne under fadderuken, når de har kjøpt billetter til fester og andre arrangementer eller når Kjersti og de andre i HSS promoterer programmet.
 
Bak bokstavene HSS står Halden Studentsamfund. Det er gjengen som arrangerer quiz i Aud6 på onsdager og flere større fester hvert semester. Det er også gjengen som organiserer lag og foreninger ved studiested Halden. Og HSS er miljøet Kjersti forteller at hun nærmest tvang seg selv til å oppsøke da hun flyttet til Halden for å studere i 2016. Jenta fra Geilo kjente ingen og beskriver seg selv som sjenert. Hun synes egentlig at nye miljøer og nye mennesker er litt vanskelig. Men hun tenkte at 3 år er lang tid, og hun visste at det var viktig å bli kjent med folk for å trives i et nytt miljø. Derfor styrte fornuften, og hun ble med på fadderarrangementene. Det angrer hun ikke på! For hun erfarte fort at det var lett å finne venner og å få et nettverk av kjente fra ulike studier.
 
HSS er helt avhengig av at studenter jobber dugnad under arrangementene. Disse studentene kalles frivillige, og Kjersti er personalansvarlig i HSS’ styre. Det betyr at hun er den som rekrutterer og organiserer de frivillige. Noen jobber som bartendere, andre er vakter på arrangementene og atter andre har ansvar for rydding og sjauing. Alle oppgaver som er helt avgjørende for gjennomføring av fester, quiz og annet. Når Kjersti blir bedt om å gi et råd til andre studenter, er det derfor ikke overraskende at det handler om å delta på sosiale arrangementer og å bli frivillig i HSS. Og når hun forteller sin egen historie og hvor viktig det sosiale miljøet har vært for hennes trivsel og mestring av studiene, er det lett å bli overbevist om at dette er et veldig godt råd.
TILBAKE

#SIØ