Jubileumslogo
Linda Tanutra Jonassen
16/30
Linda Tanutra Jonassen
«Sørg for orden og system i papirer og elektroniske dokumenter»

Linda Tanutra Jonassen går siste året av BA i sykepleie. Hun forteller at hun gjennom studiet har erfart hvor viktig det er å ha orden og struktur i papirer og elektroniske dokumenter. Som student printer man ut oppgaver, har kopier av egne besvarelser, skriver notater under forelesninger og ofte sammendrag av pensum. Det kan lett bli et skikkelig kaos av mer eller mindre viktige papirer som ligger og flyter. Og når man trenger noe, vet man kanskje ikke hvor man skal lete. Selv er Linda ofte innom SiØ Bok og kjøper nye mapper og permer for å kunne arkivere og organisere papirene. Hun forteller at hun er veldig bevisst på hva hun vil beholde og hva hun skal kaste. Det er lurt å være litt kritisk når man rydder i papirene, mener Linda, og oppfordrer alle til å gjøre dette fortløpende. Da blir det ikke en så stor jobb.
Hun er også bevisst på å organisere elektroniske dokumenter i mapper og systemer. Selv arkiverer hun alt minst to steder for å være sikker på ikke å miste noe.
 
Linda har erfaring fra tre forskjellige skolesystemer. Hun startet skolegangen i Thailand hvor hun ble født. Familien flyttet til USA hvor hun gikk 4 år på skole før de flyttet til farens hjemland Norge for 16 år siden. Da kunne hun 2 norske ord, forteller Linda, som med en latter minnes hvordan faren lærte dem forskjellen på «tak» og «takk». Det gjorde han på flyplassen i USA den dagen de reiste til Norge.
Erfaringene fra tidligere skolestarter og skolebytter var viktig for Linda da hun skulle begynne som student ved HiØ høsten 2016. Hun hadde alltid vært livredd for å ta ordet i større forsamlinger og likte ikke å få mye oppmerksomhet på seg selv. Nå bestemte hun seg for å utfordre seg selv skikkelig og å engasjere seg på ulike arenaer i studentmiljøet. Dermed endte hun opp som tillitsvalgt i klassen og medlem av studentrådet for avdeling HV. Og det angrer hun absolutt ikke på. Som så mange andre engasjerte studenter forteller hun om hvor mange mennesker hun har blitt kjent med og hvordan hun har vokst med oppgavene.
«Og også i arbeidet som tillitsvalgt og medlem av studentrådet gjelder det å ha orden og struktur», smiler Linda og minner om at SiØ Bok har et godt utvalg i permer og mapper.
 
TILBAKE

#SIØ