Norwegian (Bokmål) English 
Studentsamskipnaden i Østfold. Bedre sammen.

Bytte bolig

Du kan, etter at du har flyttet inn, melde inn ønske om å bytte bolig. Det gjøres via din side i UNIALLTID
Når du har logget deg inn, vil du finne «bytte bolig» på venstre side på din forside.
Frist for å søke om å bytte til sommer/jul

Vi har i hovedsak to større inntak i året. For tildeling av boliger for semesterstart i august vil vi starte tildeling av byttesøknader i begynnelsen/midten av april. For tildeling oppstart i januar, starter vi byttesøknad tildelingen i begynnelsen av november. Vi har derfor to viktig datoer for deg som ønsker å bytte bolig.

Siste frist for å søke om bytte. Søker du etter disse fristene, er det mulig at boligen du ønsker allerede er tildelt nye søkere.
  • 1. November for bytter som skal skje ved nyttår
  • 1. April for bytter som skjer 1 juli

Dersom det er flere som ønsker samme bolig, er det den som registrerte sin søknad først som får tildelt boligen.


Ofte stilte spørsmål vedrørende bytter:
  • Min nåværende kontrakt slutter den 30, og ny begynner den 1. Hva gjør jeg? Svar: Dersom din nye bolig blir klar før den 1. vil du få tilgang tidligere, og du kan flytte over slik at du rekker å vaske deg ut av din gamle hybel før den 1.
  • Jeg har fått vite at personen som bor i rommet jeg skal ha ikke flytter før den 30/31, hvordan skal jeg da rekke å flytte og vaske ut min gamle hybel? Svar: Alle rom skal være forlatt og vasket ferdig kl 12 siste dag i kontrakten. Dvs du må være tilstede den dagen for å kunne bytte over etter klarsignal fra oss. Vi anbefaler deg å pakke og vaske rommet ferdig så godt du kan før du flytter, på den måten vil det ikke være mye å vaske når du har fått flyttet dine ting.
  • Jeg reiser vekk den uken/perioden jeg skal bytte, kan jeg flytte når jeg kommer tilbake? Svar: Nei, reiser du vekk under byttetiden, må du pakke dine saker, og vaske ut din gamle hybel før du drar. Dersom du ikke har en bod, kan du få dette, og dine ting må settes der. Husk å avtale vaskekontroll-tidspunkt med oss før du drar.
  • Er det mulig å beholde mitt gamle rom til den 1? Svar: Dersom vi vet at det ikke skal ny beboer inn på ditt gamle rom den 1, så er det mulig. Dette avtaler du med oss.Skal det ny beboer inn på ditt rom den 1, så må du ut av ditt gamle rom den 30/31.
  • Hvordan får jeg tilgang til min nye bolig? Svar: Du trenger ikke registrere ditt kort på nytt. Tilgang på ny bolig blir lagt til ditt studentkort/kode.Er det fysisk nøkkel til din bolig, må du hente denne på vårt kontor, eller gjøre avtale på hvor du kan finne den.
  • Byttegebyret på 500,- må jeg betale det? Svar: Ja, byttegebyret må betales.
Høgskolesenteret på Remmen, 1757 Halden
Telefon: 69 60 84 00

E-post: studentsamskipnaden@hiof.no


Cookies  -  Personvernerklæring
Sosiale medier