Om SiØ

Studentsamskipnaden i Østfold (SiØ) deltar aktivt i arbeidet med å skape et best mulig helhetlig læringsmiljø ved Høgskolen i Østfold (HiØ) og Fagskolen i Østfold. SiØ er studentenes velferdsorganisasjon og ledes av et styre med studentflertall.

Studentsamskipnaden i Østfold sørger for:
 
  • Boliger
  • Bokhandel
  • Spisesteder
  • Helsestøtte
  • Studentrådgivning  
  • Kulturstøtte til studentsosiale arrangementer


SiØ Bolig
Som student ved Høgskolen i Østfold og Fagskolen i Østfold nyter du godt av de gode bomulighetene i Fredrikstad og Halden. Her kan du bo rimelig og bra i forhold til mange andre steder.

SiØ Bok
SiØ driver bokhandel i HiØs lokaler i Fredrikstad og Halden. Der vil vi gjøre vårt beste for å forsyne deg med de pensumbøker og det studiemateriell du trenger i studietiden. Det finnes også et utvalg skjønnlitteratur, gaver, kort m.m. Hos SiØ Bok kan du også bestille annen litteratur, både norsk og utenlandsk.

SiØ Råd og Helse
SiØ driver Råd og Helse som gir råd og veiledning om hvordan man kan mestre studiene og livet rundt studiene best mulig. Studenter kan også få informasjon og råd i forbindelse med sosiale og økonomiske problemer. Noen kommer på grunn av forsinkelser i studiet, langvarig sykdom eller graviditet. Andre kommer fordi de har problemer med å konsentrere seg om fag og lesing. Andre trenger noen å snakke med på grunn av en vanskelig livssituasjon, angst, depresjon eller samlivsproblemer. Tjenesten er gratis.

SiØ Spisesteder
SiØ driver spisesteder og kaffebarer i HiØs lokaler i Fredrikstad og Halden. Studentene er vår viktigste kundegruppe. Formålet med driften er å tilby et variert, godt og ernæringsmessig riktig tilbud.
 

Bedre Sammen

For å finne et samlet punkt for alt vi gjør, har vi utarbeidet en grunnstamme, nemlig "Bedre sammen". Å finne den rette veien til suksess er lettere når man reiser sammen med andre. SiØ er basert på samhold, samarbeid og et sted hvor mange mennesker fra ulike samfunnslag skal fungere sammen. Mennesker må bygge stein på stein for å lykkes. SiØ-logoen er basert på det samme, nemlig mange brikker som til sammen blir en enhet.

Tydelig
Hver dag befinner mange studenter seg i et system hvor de trenger hjelp, råd eller andre tjenester. Det er derfor veldig viktig å gi tydelige henvisninger til hvor våre forskjellige tjenester finnes for å redusere frustrasjon blant studentene. Vi har derfor laget tydelige symboler som illustrerer Bolig, Bokhandel, Spisesteder og Råd & Helse. Vi ønsker å bli opplevd som imøtekommende, energiske, varme og inspirerende.
 
ARTIKLER - SE ALLE
Skal du studere i Østfold i høst?
Søk studentbolig her
Skal du studere i Østfold i høst?
Hva skal jeg ta med meg til studentboligen?
Vi har noen gode tips til hva det kan være lurt å ta med seg til studentboligen – og hva som kan få lov til å bli hjemme!
Hva skal jeg ta med meg til studentboligen?
En guide til å bo i kollektiv
Det kan være nytt og spennende å flytte inn i kollektiv. Her er en guide som vil hjelpe deg litt på vei.
En guide til å bo i kollektiv